Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

¿Se ha vendido la Acrópolis? - Έχει πωληθεί η Ακρόπολη; - Has Acropolis been sold?

Las fotografías son realizadas por © Dimitris V. Geronikos en el ecosistema del parque arqueológico de Acrópolis de Atenas, el 17 de marzo de dos mil doce trece.
Λήψη φωτογραφιών από © Δημήτρη Β. Γερονίκο στο οικοσύστημα του αρχαιολογικού πάρκου της Ακροπόλεως των Αθηνών, στις 17 Μαρτίου του δύο χιλιάδες δεκατρία. 
Photo shoots by © Dimitris V. Geronikos in the ecosystem of Acropolis’ archeological park in Athens, on March 17, two thousand thirteen.















Την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές (sic), πραγματοποιήθηκε ξενάγηση ομάδας συνεργασίας ιθαγενών με Καναδούς, Καταριανούς, Γάλλους, Γερμανούς, Ρώσους, Αμερικανούς και άλλους επενδυτές στο οικοσύστημα του αρχαιολογικού πάρκου της Ακρoπόλεως των Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης συζητήθηκε το ενδεχόμενο μεγαλειωδών επενδύσεων στο τοπίο που συνοδεύει τα μνημεία του Παρθενώνα και τον περιβάλλοντα χώρο, με απώτερο σκοπό την αποτελεσματικότερη «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Η ομάδα ξενάγησης και συνεργασίας απόλαυσε ένα δημιουργικό περίπατο στο βραχώδη λόφο του Αρείου Πάγου και στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σε μία διαδραστική δημοπράτηση δρόμου κατάφερε να πουλήσει το χώρο που βρίσκεται έξωθεν του αρχαιολογικού χώρου της Ακροπόλεως, επισφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την κρατική προπαγάνδα πως η Ελλάδα αποτελεί χώρα «επενδυτικών ευκαιριών». Συμβολικά δε, πραγματοποίησε μία στάση στην πόρτα της οικίας του τέως σοσιαλιστή υπουργού των κυβερνήσεων της εποχής της «ισχυρής Ελλάδας», των Ολυμπιακών Αγώνων και της έναρξης εκποίησης της χώρας˙ νυν τροφίμου των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί βροντοφώναξαν το σύνθημα “Λε-λε-λευτεριά στο σύντροφο Άκη”. Στη συνέχεια συνέχισαν τη βόλτα τους συζητώντας εποικοδομητικά για το σύνολο των χρυσών δουλειών που έχουν ανοίξει σε όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της χώρας. H ομάδα ξενάγησης και συνεργασίας συμφώνησε με συνοπτικές διαδικασίες πως το όνειρο του αλησμόνητου ΓΑΠ περί πράσινης ανάπτυξης, μπορεί σήμερα να λάβει σάρκα και οστά με το ξεπούλημα των ομορφότερων και σημαντικότερων περιοχών της ελληνικής χερσονήσου.  

Οι αιγιαλοί, οι παραλίες, οι βραχονησίδες, τα ρέματα, τα νερά, οι αμμοθίνες, οι αλυκές, τα μεσογειακά πευκοδάση, ο ορυκτός πλούτος, τα οικοσυστήματα και οι αρχαιολογικοί χώροι ανήκουν μεν στον ελληνικό λαό, αλλά σύμφωνα με τη σημερινή τρικομματική συγκυβέρνηση μπορούν να αποτελέσουν «μοχλό ανάπτυξης» για τον τόπο. Ως μοχλό ανάπτυξης εννοούν τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας γης, ακτών και ορυκτού πλούτου με μεθόδους fast track που προκαλούν καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Με τις περιγραφόμενες διαδικασίες ιδιωτικοποίησης αναμένεται να επιχειρηθεί περαιτέρω η εκχώρηση των εκτάσεων σημαντικής γης, των παραλιών και των υποθαλάσσιων «οικοπέδων», της διαχείρισης των σκουπιδιών σε ιδιώτες δεσμεύοντας ταυτόχρονα τους πόρους μέσω των οποίων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η ζητούμενη παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.
 
Ο σκοπός των ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι να βελτιωθεί η εικόνα της οικονομικής κατάστασης του ελληνικού κράτους αλλά να εκχωρηθεί ο ωφέλιμος κορμός του στους δανειστές. Προσπαθούν να επιβάλουν τη στέρηση του ακροτελεύτιου ανθρώπινου δικαιώματος που αφορά στην πρόσβαση και ψυχαγωγία σε ανοιχτό, ελεύθερο και καθαρό περιβάλλον.
Θα το καταφέρουν;

Η αξία του τοπίου της ελληνικής χερσονήσου - με όλον τον αρχαιολογικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο που περικλείει - είναι ανυπολόγιστη καθώς αποτελεί τμήμα όχι μόνον της εθνικής αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Υ.γ. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τις μονάδες ανεξέλεγκτων κλόουν (Μ.Α.Κ.). Η δημιουργία της πρώτης στρατιάς κλόουν στην Ελλάδα είναι μία πρωτοβουλία των Ηλιόσπορων (www.iliosporoi.net) και του Xavier Renou. Το βίντεο της ειδικής αποστολής μπορείτε να απολαύσετε http://www.dailymotion.com/video/xyaym5_clownarmyathens-yyyyyyyyy-yyy-yyyyyyyy_people#.UUnJ3leyqGA
 

2 σχόλια:

Dimitris Geronikos είπε...

Αν συμφωνείτε υπογράψτε για τη μη ‘ομονσπονδιοποίηση’ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πανεπιστήμιο "ΚΟΡΑΗΣ" (σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» στο:
http://www.gopetition.com/petitions/στηριξτε-το-γεωπονικο-πανεπισ.html

και διαδώστε το μήνυμα:

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» της ελληνικής κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση προτείνει την ‘ομοσπονδιοποίηση’ του ΓΠΑ με 4 άλλα πανεπιστήμια ανόμοιων γνωστικών αντικειμένων (Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών, Παν/μιο Πειραιώς, Πάντειο Παν/μιο και Χαροκόπειο Παν/μιο) υπό την αιγίδα κοινής διοίκησης.
Ουδείς όμως από τους λόγους του πρόσφατου νόμου 4009/2011 συντρέχει για την ένταξη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σ’ αυτό το, νεοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα, μόρφωμα που συνεπάγεται την υποβάθμιση και, στη συνέχεια, τη συρρίκνωσή του.
Το ΓΠΑ, το τρίτο σε αρχαιότητα Ελληνικό Πανεπιστήμιο, έχει διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό και διδακτικό έργο και διαθέτει υψηλής ποιότητας ιδιόκτητες υποδομές σε ενιαία χωροταξικά περιοχή του Βοτανικού.
Το ΓΠΑ, πέραν του ότι στον ένα σχεδόν αιώνα λειτουργίας του έχει συμβάλλει καθοριστικά στην πρόοδο των γεωπονικών επιστημών στη χώρα μας, τόσο το ίδιο όσο και οι απόφοιτοί του έχουν επίσης συνδράμει αποφασιστικά την αγροτική και εθνική οικονομία και μάλιστα σε χαλεπούς για τη χώρα καιρούς. Υπό τις σημερινές μάλιστα συνθήκες, στο πλαίσιο των οποίων η ανάγκη ανασυγκρότησης της αγροτικής οικονομίας ως πυλώνα εξόδου από την κρίση είναι κοινός τόπος, απαιτείται η περαιτέρω ενδυνάμωσή του.
Ζητάμε το ΓΠΑ να παραμείνει ανεξάρτητο πανεπιστήμιο και να ενισχυθεί έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί, για μια ακόμη φορά, στις κρίσιμες απαιτήσεις των καιρών.
Το ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ του ΓΠΑ

Dimitris Geronikos είπε...

Please spread the message and sign this
http://www.gopetition.com/petitions/στηριξτε-το-γεωπονικο-πανεπισ.html
if you agree with it:

SUPPORT AGRICULTURAL UNIVERSITY OF ATHENS
The current Greek government’s project called “ATHENA” about the restructuring of the country’s Higher Education proposes the ‘federalization’ of the Agricultural University of Athens (AUA) with 4 other dissimilar universities (Athens University of Economics and Business, University of Piraeus, Panteion University and Harokopio University) under the aegis of a common administration.
However, according to the recent Act 4009/2011 of the Greek government for Higher Education, there is no justification such integration, implying the downgrading and, afterwards, the dwindling of AUA; such integration is based on financial logistics rather than on criteria of academic excellence.
The Agricultural University of Athens, the third oldest Greek University established in 1920, is internationally recognized for its research and educational attainments and affords high quality infrastructure on its own property.
During its almost one-century long history, AUA has substantially contributed both in the progress of agricultural sciences in Greece and, along with its graduates, in rural and national development, in particular during the most hard periods of our country’s history. Especially under the current circumstances, with the need for the reconstruction of the country’s rural economy, as the basic pillar for the exodus from the crisis, being widely recognized, AUA has to be further supported and upgraded.
We therefore demand that the Agricultural University of Athens remains an independent university as well as that it will be further strengthened in order to be able to contribute to the overcoming of the country’s crisis.
Association of the Teaching and Research Staff of the Agricultural University of Athens