Las fotografías son realizadas por © Dimitris V. Geronikos en Bruselas, durante los días 10, 11, 12 y 13 de Diciembre de 2009.
Λήψη φωτογραφιών από © Δημήτρη Β. Γερονίκο στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια των ημερών 10, 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου 2009.
The photographs are taken by © Dimitris V. Geronikos in Brussels, during the days of December 10, 11, 12 and 13 of 2009.
Λήψη φωτογραφιών από © Δημήτρη Β. Γερονίκο στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια των ημερών 10, 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου 2009.
The photographs are taken by © Dimitris V. Geronikos in Brussels, during the days of December 10, 11, 12 and 13 of 2009.
2 σχόλια:
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ Κεντρικό ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
...........THE QUEST
Στίς 5 Μαρτίου του 2008 σε δισέλιδο άρθρο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" με τις φωτογραφίες των κ.Γεννηματά και Μπέη διαφημιζόταν "Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ" του Πεδίου του Αρεως των ΑΘΗΝΩΝ, ως "Παράδεισος στις μακέτες" {τυχαίος ο τίτλος;;]
και δηλωνόντουσαν οι 94.000 φυτεύσεις! ότι θα ολοκληρωθούν πρίν την άνοιξη του 2009!.
Ακόμη, σε άλλο άρθρο στούς Ορίζοντες "ΤΑ ΝΕΑ" της 6/3/2008, αναφέρθηκαν οι επεμβάσεις, ως "Ηπιες και με σεβασμό και έμφαση στό πράσινο".
Σε άλλο άρθρο της εφημερίδας "FREE SUNDAY" της 24/10/10, δηλώθηκε, ότι πίσω απο τα "ονόματα με τις εργολαβίες", στόν αποκαλούμενο "Πράσινο ενεργειακό σχεδιασμό", απασχολήθηκε το "Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων $ Εφαρμογών". !
Σήμερα εν έτη 2010-11 με ένα απλό μαθηματικό υπολογισμό αφαιρετικής και δεδομένου ότι "ιδίοις όμμασι" πραγματοποιήθηκαν, αποκλειστικά χωματουργικές-οικοδομικές εργασίες, εν "κρυπτώ & παραβύστω" εδώ και 3 έτη, {αρχείο διαχρ.ψηφιακών.φωτό}, Σφράγιση γής - ενταφιασμός δομικών υλικών, μαρμαροκυβολιθοστρώσεων, στά τουλάχιστον 60 δασικά στρέμματα, παρέα με τά 6.000 κυβικά μέτρα Beton-arme, ΛΟΓΙΚΑ θα πρέπει να αφαιρέσουμε από τα 230 στρέμμ.(συνολικής έκτασης του Π.Α), δηλαδή τά 230-60=170 στρέμμ....."επιεικώς" και γρήγορα να τρέξουμε και να αναζητήσουμε που τοποθετήθηκαν,εδώ και τώρα, πάλι ΛΟΓΙΚΑ, οι 94.000φυτ./170στρεμ. = 553 φυτεύσεις ανά στρέμμα, ως επικαλούνται!!!!!
Και πάλι ΛΟΓΙΚΑ: 1 στρέμμα = με 1000 τετρ.μέτρα.
Τουτέστιν ομιλούμε γιά περίπου,
{1000/553}, χονδρικά 2 φυτεύσεις που να εμπεριέχουν και φύτευση δένδρου σέ κάθε..................................τετραγωνικό μέτρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΩΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ περαιτέρω.
http://kyameftopedioareos.blogspot.com
ΣΕ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ πρώην ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑΣ Αθηνών-Πειραιώς,νύν Περιφέρεια. "ΤΟ Πεδίον του Αρεως ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ" ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ:
"Εφαρμόστηκαν περιβαλλοντικές προδιαγραφές που μειώνουν σημαντικά τη θερμοκρασία του χώρου".
ΕΝΩ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ:
"100 Στρέμματα πρασίνου μπορούν να κατακρατούν 4 τόνους σκόνης ετησίως.
Η βλάστηση αντανακλά περίπου το 1/4 της προσπίπτουσας ακτινοβολίας μικρού μήκους. Από τα 3/4 που απορροφώνται, το μεγαλύτερο ποσοστό χρησιμοποιείται για την εξάτμιση του νερού από τα φύλλα, κι ένα μικρό ποσοστό ενέργειας ακτινοβολείται (μεγάλου μήκους κύματος υπέρυθρη ακτινοβολία).
Αντίθετα τά δομικά υλικά "BETON "Οπλισμένο σκυρόδεμα - Μαρμαροκυβολιθοστρώσεις" ανακλούν μόλις το 1/10 της ηλιακής ακτινοβολίας, ενώ η υπόλοιπη μετατρέπεται σε θερμική, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία"!!!!
Σε αποθηκευμένη σελίδα στό site www.ecofinder.gr σε άρθρο του ΟΙΚΟ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ
ΕΓΡΑΦΑΝ.................το ΕΤΟΣ 2008!
08-10-2008 | ΠΑΡΚΑ... Α-ΠΑΡΚΑ - Το 70% δεν προσφέρει στο κλίμα της πόλης.
"Δεν φτάνει που στην Αθήνα δεν έχουμε πάρκα, αυτά που έχουμε κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα. Η μικρή έκταση αλλά και η τσιμεντοποίησή τους τα κάνουν συχνά να λειτουργούν ως θερμοσυσσωρευτές, που ανεβάζουν αντί να μειώνουν τη θερμοκρασία της πόλης.
ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ:
παράδειγμα προς αποφυγήν
Ενα από τα χειρότερα ως προς την απόδοσή τους στο περιβάλλον της πόλης, πάρκα, είναι το Πεδίον του Αρεως (που, ωστόσο, βρίσκεται σε φάση ανακατασκευής) καθώς διαθέτει δίκτυο πλακοστρωμένων «δρόμων» και η βλάστησή του είναι αραιή. Οι μετρήσεις του εργαστηρίου έδειξαν ότι εντός του πάρκου η θερμοκρασία ήταν η ίδια με αυτήν του γύρω δομημένου χώρου. Φαίνεται μάλιστα ότι αντί το πράσινο να επιδράσει στο αστικό περιβάλλον, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. «Τα δομικά υλικά κατά τη διάρκεια της ημέρας απορροφούν θερμότητα την οποία εκπέμπουν το βράδυ», εξηγεί η καθ. κ. Σερέλη-Χρονοπούλου. Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για συμπαγές μπετόν σε αντίθεση με τα πορώδη υλικά. Οπως εξηγεί η κ. Σερέλη, για να αποδώσει το πράσινο πρέπει να είναι αρδευόμενο. Το ξηροφυτικό πράσινο χρειάζεται ειδικές συνθήκες για να βοηθήσει στην ατμόσφαιρα της πόλης. Για παράδειγμα, ο Λυκαβηττός προσφέρει καλύτερες συνθήκες και πιο χαμηλές θερμοκρασίες στις διπλανές περιοχές, αν και δεν έχει πυκνή βλάστηση ακριβώς γιατί πρόκειται για λόφο, οπότε το πράσινο βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από τα κτίρια της πόλης."
Πηγή: ΟΙΚΟ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Τάνια Γεωργιοπούλου
ΣΧΟΛΙΑ για νοήμονες
ΚΑΤΟΠΙΝ 3 ΕΤΩΝ.........
εν ετη 2011 ....πρός τι η συγκεκριμένη δρομολογηθείσα ΑΝΑΠΛΑΣΗ
των 9,150.- 10,000.0000 ευρώ?
ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ πρός το Βιώσιμο και Αειφόρο?;;;;;;;;;
http://kyameftopedioareos.blogspot.com
Δημοσίευση σχολίου