Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

El Delta de l'Aqueloos en Etoloakarnania - El Delta de l'Ebre en Catalunya

Exposició de fotografia:
El Delta de l'Aqueloos en Etoloakarnania - El Delta de l'Ebre en Catalunya
Un Destí Comú


El flux natural dels rius és el camí cap al mar.

Els rius flueixen cap al mar i, depenent de les seves mides, formen llacs i ecosistemes naturals. Els rius que hi ha al Mar Mediterrani són molts, i també són moltes les cultures diferents que s’han desenvolupat a les seves valls al llarg dels segles. El riu Acheloos en Etoloakarnania i el riu Ebre a Catalunya són dos casos importants de rius que desemboquen a la conca mediterrània. El destí comú de tots dos a la història moderna del Mediterrani, estimula l’interés de l’investigador; aquests rius han tingut un paper important en el desenvolupament dels pobles que els envolten degut a que s’han dissenyat en paral•lel, transvasaments de les seves lleres naturals.

Per a qualsevol persona del Mediterrani que connecta el so del riu Acheloos amb els mites d’Hèrcules en els seus jocs d’infantesa, resulta natural que vulgui conèixer respecte el valor del seu riu germà, l’Ebre a Catalunya... D’aquesta manera, el viatge i el tour en aquestes regions es fan normals i fisiològics. El viatge s’acompanya per unes fotografies que animen l’espectador a comparar els paisatges, a interactuar amb les imatges, considerant finalment que no existeixen diferències substancials entre tots dos ecosistemes.

De les imatges dels paisatges es dedueix la marxa comuna dels dos rius durant el transcurs dels segles. El destí del riu Ebre és conegut, continúa rajant, fluint i imposant-se donant vida a tot el que l’envolta.

Quin serà el destí del riu Acheloos?

Demitris V. Geronikos

(Traducció al català de Ana Vico)

Δεν υπάρχουν σχόλια: