Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Fincas de agricultura ecológica en Kryoneri - Αγροκτήματα οικολογικής γεωργίας στο Κρυονέρι - Farms of ecological agriculture at Krioneri

Las fotografías son realizadas por © Dimitris V. Geronikos en las fincas de agricultura ecológica de la familia Papathanasiu en el ecosistema de Kryoneri de Corinthia, en 19/9/2011 y 16/4/2009.
Λήψη φωτογραφιών από © Δημήτρη Β. Γερονίκο στα αγροκτήματα οικολογικής γεωργίας της οικογένειας Παπαθανασίου στο οικοσύστημα του Κρυονερίου της Κορινθίας, στις 19/9/2011 και 16/4/2009.
The photographs are taken by © Dimitris V. Geronikos at the farms of ecological agriculture of the family Papathanasiou in the ecosystem of Krioneri of Corinthia, on 19/9/2011 and 16/4/2009.



















7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ti xromata einai afta? O ellinas zografos pou koitaei? Pigene sti sxoli kalon texnon kai poulatous san sxedio tin sinomilia me tin fisi. Na bgaloun tous foitites ekso na katalaboun ti simenei armonia. Tebelides tou kathistou!
Bravo Dimitri
Fernando

Ανώνυμος είπε...

Δημητρη καλησπερα!
Συγχαρητηρια για το συνολο των φωτογραφιων.Εφερες την φυση μεσα στο σπιτι μας. Εκπληκτικη εικαστικη και τεχνικη αποδοση εκ μερους σου. Οσο για την φωτοφραφια με το μπολιασμενο αμπελι , πολλοι καλλιτεχνες θα την ζηλευαν... Νομιζω οτι και οι δυο φωτογραφικες προσεγγισεις του τρυγου στην ορεινη Κορινθια ανεδεικνυουν την ικανοτητα σου να αποτυπωνεις την φυση μεσα απο τον φωτογραφικο φακο. Τα δε χρωματα ειναι εκπληκτικα, μονο με επεξεργασια θα μπορουσε αλλος να τα αποδωσει, πιστεψε με.
Αναμενουμε την επομενη δουλεια σου, συντομα ελπιζω!

Χαιρετισμους
Ιωαννης απο Jönköping

Εχέτλη είπε...

Γειά σου Δημήτρη!

Ωραία τοπία και χρώματα

Dimitris Geronikos είπε...

Ευχαριστώ για τις κριτικές σας.
Fernando είναι δύσκολο να αντιληφθούν σε κάποια εγχώρια σχολή καλών τεχνών τη σημασία του φωτογραφικού έργου που αναρτώ. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που αποτελούν την πνευματική ελίτ στις σχολές, παρατηρεί εκ του μακρόθεν την αμφίδρομη αντίδραση μεταξύ περιβάλλοντος και ανθρώπου χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν τη σημαντικότητα της συμμετοχής τους στην προαναφερόμενη αμφίδρομη αντίδραση. Στην ουσία πρόκειται για μια πλαδαρή πνευματική ελίτ που συνομιλούσε προνομιακά και συνεχίζει να το κάνει με την πολιτική ελίτ της χώρας, χωρίς να έχει ασκήσει σοβαρή κριτική στη διάβρωση του κράτους που έχει μεταλλαχθεί σε πελατειακό. Με αυτόν τον τρόπο έχουν λησμονήσει την έννοια της παραγωγής την έχουν αντικαταστήσει με την πολυδιαφημισμένη "ανάπτυξη" χωρίς όμως να έχουν καταλάβει τη διαφορά που υπάρχει... Όπως αντιλαμβάνεσαι και λόγω των προσωπικών σου βιωμάτων στην Ελλάδα, αυτή είναι η νοοτροπία που έχει προκαλέσει αυτό που σήμερα βιώνουμε στο εσωτερικό της χώρας. Αυτή είναι η κατάσταση που έχει ξεκινήσει να δημιουργεί μια σύγχρονη γενιά μεταναστών, νέων ανθρώπων με πολύτιμες γνώσεις και πλούσια βιογραφικά.
Ιωάννη από Jönköping γράψε μου σε τι διαστάσεις θα σου άρεσε να βλέπεις τη φωτογραφία που αναφέρεσαι, για να στην εκτυπώσω και να στη στείλω με την πρώτη ευκαιρία. Επίσης διευκρίνισε μου: είναι η 16η φωτογραφία;
Χαιρετισμούς από μια Αθήνα σε κίνηση.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Μήτσο !!!!!

Γιάννης Ν.

ΥΓ. Ο Φερνάντο τα έχωσε !!

:-)

Ανώνυμος είπε...

Δημητρη ευχαριστω πολυ για την προθεση σου να μου στειλεις εκτυπωμενη την 16η φωτο! Ομως εχω παρει μαζι μου τον εκτυπωτη και μπορω να εκτυπωσω σε Α4.
Το φθινοπωρο σιγα σιγα κανει την εφανιση του στην Ελλαδα απο οτι μαθαινω. Τα φθινοπωρινα χρωματα αξιζουν να τα αποτυπωσεις, οπως πολυ καλα γνωριζεις να κανεις!.
Φιλια

Υ.Γ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ....

Ανώνυμος είπε...

Congratulations .......... στην οικογενεια Παπαθανασίου.......

Και στα ανωτερα... μπραβο...