Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

¿Se ha vendido la Acrópolis? - Έχει πωληθεί η Ακρόπολη; - Has Acropolis been sold?

Las fotografías son realizadas por © Dimitris V. Geronikos en el ecosistema del parque arqueológico de Acrópolis de Atenas, el 17 de marzo de dos mil doce trece.
Λήψη φωτογραφιών από © Δημήτρη Β. Γερονίκο στο οικοσύστημα του αρχαιολογικού πάρκου της Ακροπόλεως των Αθηνών, στις 17 Μαρτίου του δύο χιλιάδες δεκατρία. 
Photo shoots by © Dimitris V. Geronikos in the ecosystem of Acropolis’ archeological park in Athens, on March 17, two thousand thirteen.















Την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές (sic), πραγματοποιήθηκε ξενάγηση ομάδας συνεργασίας ιθαγενών με Καναδούς, Καταριανούς, Γάλλους, Γερμανούς, Ρώσους, Αμερικανούς και άλλους επενδυτές στο οικοσύστημα του αρχαιολογικού πάρκου της Ακρoπόλεως των Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης συζητήθηκε το ενδεχόμενο μεγαλειωδών επενδύσεων στο τοπίο που συνοδεύει τα μνημεία του Παρθενώνα και τον περιβάλλοντα χώρο, με απώτερο σκοπό την αποτελεσματικότερη «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Η ομάδα ξενάγησης και συνεργασίας απόλαυσε ένα δημιουργικό περίπατο στο βραχώδη λόφο του Αρείου Πάγου και στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σε μία διαδραστική δημοπράτηση δρόμου κατάφερε να πουλήσει το χώρο που βρίσκεται έξωθεν του αρχαιολογικού χώρου της Ακροπόλεως, επισφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την κρατική προπαγάνδα πως η Ελλάδα αποτελεί χώρα «επενδυτικών ευκαιριών». Συμβολικά δε, πραγματοποίησε μία στάση στην πόρτα της οικίας του τέως σοσιαλιστή υπουργού των κυβερνήσεων της εποχής της «ισχυρής Ελλάδας», των Ολυμπιακών Αγώνων και της έναρξης εκποίησης της χώρας˙ νυν τροφίμου των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί βροντοφώναξαν το σύνθημα “Λε-λε-λευτεριά στο σύντροφο Άκη”. Στη συνέχεια συνέχισαν τη βόλτα τους συζητώντας εποικοδομητικά για το σύνολο των χρυσών δουλειών που έχουν ανοίξει σε όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της χώρας. H ομάδα ξενάγησης και συνεργασίας συμφώνησε με συνοπτικές διαδικασίες πως το όνειρο του αλησμόνητου ΓΑΠ περί πράσινης ανάπτυξης, μπορεί σήμερα να λάβει σάρκα και οστά με το ξεπούλημα των ομορφότερων και σημαντικότερων περιοχών της ελληνικής χερσονήσου.  

Οι αιγιαλοί, οι παραλίες, οι βραχονησίδες, τα ρέματα, τα νερά, οι αμμοθίνες, οι αλυκές, τα μεσογειακά πευκοδάση, ο ορυκτός πλούτος, τα οικοσυστήματα και οι αρχαιολογικοί χώροι ανήκουν μεν στον ελληνικό λαό, αλλά σύμφωνα με τη σημερινή τρικομματική συγκυβέρνηση μπορούν να αποτελέσουν «μοχλό ανάπτυξης» για τον τόπο. Ως μοχλό ανάπτυξης εννοούν τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας γης, ακτών και ορυκτού πλούτου με μεθόδους fast track που προκαλούν καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Με τις περιγραφόμενες διαδικασίες ιδιωτικοποίησης αναμένεται να επιχειρηθεί περαιτέρω η εκχώρηση των εκτάσεων σημαντικής γης, των παραλιών και των υποθαλάσσιων «οικοπέδων», της διαχείρισης των σκουπιδιών σε ιδιώτες δεσμεύοντας ταυτόχρονα τους πόρους μέσω των οποίων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η ζητούμενη παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.
 
Ο σκοπός των ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι να βελτιωθεί η εικόνα της οικονομικής κατάστασης του ελληνικού κράτους αλλά να εκχωρηθεί ο ωφέλιμος κορμός του στους δανειστές. Προσπαθούν να επιβάλουν τη στέρηση του ακροτελεύτιου ανθρώπινου δικαιώματος που αφορά στην πρόσβαση και ψυχαγωγία σε ανοιχτό, ελεύθερο και καθαρό περιβάλλον.
Θα το καταφέρουν;

Η αξία του τοπίου της ελληνικής χερσονήσου - με όλον τον αρχαιολογικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο που περικλείει - είναι ανυπολόγιστη καθώς αποτελεί τμήμα όχι μόνον της εθνικής αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Υ.γ. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τις μονάδες ανεξέλεγκτων κλόουν (Μ.Α.Κ.). Η δημιουργία της πρώτης στρατιάς κλόουν στην Ελλάδα είναι μία πρωτοβουλία των Ηλιόσπορων (www.iliosporoi.net) και του Xavier Renou. Το βίντεο της ειδικής αποστολής μπορείτε να απολαύσετε http://www.dailymotion.com/video/xyaym5_clownarmyathens-yyyyyyyyy-yyy-yyyyyyyy_people#.UUnJ3leyqGA